Головна / Рецепти 2019 / Салат Гранатовий браслет на Новий рік 2019

Салат Гранатовий браслет на Новий рік 2019

Новорічні салати повинні бути не тільки ситними, різноманітними, але і яскравими. Для них роблять прикраси у вигляді квітів з моркви, редиски, буряків і огірка. Але краще приготувати салатик, для якого не потрібно додаткове прикраса. Приголомшливо красивим, простим в приготуванні виходить салат Гранатовий браслет з курячого філе, обсмаженого лука, моркви, буряка, курячих яєць, картоплі, гранатових насіння і майонезу з додаванням волоських горіхів. Салатик дуже простий у приготуванні, але вимагає часу на підготовку інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) – 1 половинка (середня);
  • буряк (невелика) – 3 штуки;
  • картопля (більше середнього) – 2 штуки;
  • морква (довга) – 1 штука;
  • курячі яйця (невеликі) – 5 штук;
  • гранат – 1,5 штуки;
  • ріпчаста цибуля (більше середнього) – 1 штука;
  • волоські горіхи – 70 грамів;
  • майонез – 200 мілілітрів;
  • рослинне масло – 3 столові ложки;
  • мелений перець;
  • сіль.

Приготування:

Невеликі яйця (можна замінити на 3 великих) акуратно моєму під прохолодною водою і варимо на середній температурі після закипання 7-8 хвилин. Половинку грудки відправляємо в киплячу воду з сіллю (для аромату можна додати лавровий лист) і готуємо 25 хвилин. Все охолоджуємо, яйця очищаємо.

Неочищені морквину з картоплею відварюємо у воді, охолоджуємо і очищаємо. Для швидкості приготування готові овочі заливаємо холодною водою і залишаємо на 10-12 хвилин.

Невеликі коренеплоди буряка варимо у воді 40-45 хвилин, потім заливаємо холодною водою, витримуємо 15 хвилин і очищаємо.

Підготовлений картопля натираємо крупно, трохи солимо, додаємо майонез (2 ст.л.) і перемішуємо.

Щоб сформувати красиво салат, на велику плоску тарілку виставляємо посередині стакан, який попередньо змащуємо рослинним маслом. Так після завершення збирання салату стакан буде простіше вийняти. Навколо склянки рівно викладаємо подрібнений картопля з майонезом і змащуємо ще тонким шаром майонезу.

Підготовлену грудку нарізаємо на невеликі кубики. Лук очищаємо, нарізаємо не дуже дрібно, викладаємо в масло, смажимо на середній температурі до м’якості і охолоджуємо. М’ясні кубики перемішуємо з цибулею, рівним шаром викладаємо навколо склянки, змащуємо майонезом. Намагаємося зробити шари однаковими по товщині.

Варену моркву натираємо крупно, викладаємо на м’ясо з цибулею і трохи посипаємо сіллю.

Змащуємо натертий овоч майонезом. Варені підготовлені яйця натираємо на крупній тертці, рівномірно розподіляємо на моркву, посипаємо меленим перцем, трохи солимо, майонез не додаємо.

У ступку відправляємо очищені волоські горіхи і подрібнюємо. Горіхи можна викласти в поліетиленовий пакет і качалкою постукати по ним.

В крупно натерту буряк викладаємо подрібнені горіхи, додаємо трохи солі, майонез (3 ст.л.) і добре перемішуємо.

Підготовлену бурякову суміш викладаємо на яйця і розподіляємо великою ложкою. Щоб салатик був красивим, всі верстви повинні по товщині бути однаковими.

У граната зрізаємо зверху невелику частину, по білих прожилках робимо на шкірці неглибокі розрізи і розкриваємо. Так насіння граната буде просто вийняти. Звільняємо насіння.

Стакан акуратно викручує і виймаємо. Якщо він погано виймається, то обережно по стінці вставляємо ніж і злегка піднімаємо стакан. Повітря вийде, і він легко вийме. Підготовлені насіння по одній штуки близько один до одного розміщуємо на шарі буряка з майонезом, горіхами і святковий салат готовий.

Смачний яскравий салат Гранатовий браслет витримуємо в холодильнику 2 години і подаємо на Новорічний стіл.

Дивіться ще

Гаряче на Новий рік 2019

Жоден святковий стіл не обходиться без гарячих страв. Більш того, за їх якістю та кількістю …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *