Головна / Рецепти 2019 / Рецепти десертів на новорічний стіл 2019 року

Рецепти десертів на новорічний стіл 2019 року

Кожне святкове застілля повинно закінчуватися солодким смачним десертом. Не виняток і новорічна вечірка. Склад десертів краще підбирати легкий для шлунка, а гарна подача і оформлення десерту створять невимушену веселу атмосферу.

Мандаринова долька

Складові:

  • Солодкі мандарини 5 штук;
  • Цукор білий 3 ложки;
  • Кориця 2 палички;
  • Гвоздика 5-10 бутонів;
  • Бадьян (за бажанням) 1 зірочка;
  • Вода 300 мл.

Мандарини моємо, очищаємо від шкірки і поділяємо на часточки. У сотейнику змішуємо цукор зі спеціями, заливаємо все холодною водою і доводимо до кипіння. У киплячий сироп опускаємо мандарини, чекаємо поки вони закиплять і знімаємо з вогню на чверть години. Потім знову доводимо до кипіння і охолоджуємо. Такий процес повторюємо від 3 до 5 разів. Готовий десерт перекладаємо в баночку з кришкою, залишивши паличку кориці і бадьян. Подаємо такий десерт в креманки, доповнивши кулькою морозива.

Хлопавка

Складові:

  • Нежирна кисле молоко 250 мл;
  • Рослинна маслечко 2 ложки;
  • Свіже яйце 1 шт .;
  • Біла мука (пшеничне) – 4 ложки;
  • Тросніковий цукор-пісок (для млинців) 1 ложка;
  • Жирний сир 450 грам;
  • Апельсин 2 шт .;
  • Сметана 4 ложки;
  • Полуниця (свіжа) 200 грам;
  • Стиглі ківі 2 шт.

З кислого молока, яєць, цукру, борошна і солі заводимо млинцеве тісто без грудочок. Додаємо соняшникова олію і смажимо млинці. Змішуємо сир з цукром і сметаною. Апельсини ділимо на часточки, ківі очищаємо і ріжемо часточками. Полуницю моєму і ріжемо уздовж на дві-три частини. На край млинця викладаємо пару ложе сиру, зверху часточки фруктів. Млинці загортаємо щільними рулетами, накриваємо плівкою і охолоджуємо півгодини в холодильнику. Потім дістаємо, нарізаємо і ставимо зрізами вгору на блюдо.

Фруктовий мус з вершками

Складові:

  • Полуниця;
  • ківі;
  • манго;
  • цукор;
  • ваніль;
  • Сливки (30%);
  • Гілочки м’яти.

Ківі очищаємо і перетворюємо в пюре. Викладаємо його на дно красивих келихів. Беремо добре визріли манго, знімаємо шкірку і перебиваємо блендером в кашку. Викладаємо все в келихи другим шаром. Завершуємо наш фруктовий «Світлофорчики» мусом з полуниці. Келихи з фруктовим наповненням відправляємо в холодильник, а звідти дістаємо вершки і збиваємо їх з цукром і ваніліном до густої пишної консистенції. Перед подачею прикрашаємо охолоджений фруктовий мус збитими вершками і гілочкою м’яти.

Яблучна самбука

Складові:

  • Яблука Антонівка 1 кг;
  • Яєчні білки 6 штук;
  • Тросніковий цукор 1/2 ст.

Всі яблука миємо й по одному загортаємо в фольгу. Викладаємо їх на деко і запікаємо до м’якості при температурі 200 градусів. Остигнули фрукти перетираємо через сито. Отриману кашку змішуємо з цукром і прогріваємо до розчинення останнього. Потім ставимо яблучну заготовку в холодильник. Тим часом відокремлюємо яєчні білки і теж ставимо в холодильник. Коли обидва інгредієнта досить охолонуть, змішуємо їх у місткою ємності і збиваємо міксером. Маса повинна в кілька разів збільшитися в обсязі і посветлеть. Розкладаємо самбук по креманкам з кольорового скла, прикрашаємо м’ятою або жменькою свіжих ягід.

Шишки під снігом

Складові:

  • Вершкове маслечко 100 грам;
  • Згущене молоко (варена) – 1 банка;
  • Білий цукор 5 ложок;
  • Рубані горіхи – 1 жменька;
  • Яйце свіже 1 шт .;
  • Борошно вищого сорту (пшеничне) 1,5 ст .;
  • Розпушувач для тіста 0,5 ч.л.

Яйце з’єднуємо з цукром, закладаємо підтале масло. Просіваємо борошно з розпушувачем для тесту і з’єднуємо рідкі інгредієнти з сухими. Швидко замішуємо пісочне тісто. Обертаємо плівкою і кладемо в морозилку на півгодини. Деко застилає пергаментом і натираємо на нього підмерзлі тісто, розподіляючи його рівним шаром. Запікаємо тісто в духовці до золотистого кольору і перетворюємо руками у велику крихту. Пісочну крихту змішуємо з горіхами, додаємо згущене молоко і перемішуємо. Чарку встеляли плівкою, змащуємо маслом і щільно наповнюємо отриманою масою. Потім акуратно перевертаємо чарку на блюдо і витрушуємо. Знімаємо плівку і проробляємо теж саме з усіма іншими печивом. Посипаємо десерт цукровою пудрою і відправляємо в холодильник для застигання.

Зимова насолода

Складові:

  • Зріла хурма 1 шт. (200 грам);
  • Вода 50 мл .;
  • Сливки (15%) 300 мл .;
  • Желатин (швидкорозчинний) 10 грам;
  • Білий рафінований цукор 2 ложки.

Хурму обробляв, залишаючи одну м’якоть, яку пюріруем блендером. Замочуємо желатин в холодній воді і нагріваємо його на водяній бані до розчинення желатину. Вершки виливаємо в кухлик, прогріваємо (не кип’ятити) і додаємо розтоплений желатин. Масу ретельно розмішуємо. Додаємо пюре з хурми і перебиваємо занурювальним блендером, при необхідності додаючи трохи цукру. Масу розливають порційно і ставимо в холодильник до застигання на 3-4 години. Прикрашаємо скибочками хурми і дрібкою кориці.

Крем-карамель

Складові:

  • Молоко 220 мл;
  • Ваніль ½ ложки;
  • Яйце 1 шт. + 2 жовтки;
  • Коричневий цукор-пісок 1 ложка + 100 грам для сиропу;
  • Вода 100 грам.

У сотейнику варимо карамель. Жовтки і яйце розтираємо з цукром і ваніліном, розбавляємо гарячою водою і перемішуємо. У широку форму з бортами ставимо формочки, змащуємо їх маслом і наливаємо шар карамелі. Коли вона трохи схопитися, заповнюємо до верху молочно-яєчною сумішшю. Наповнюємо велику форму гарячою водою і ставимо десерт в духовку (150 гр.) На 40-60 хвилин. Готову крем-карамель охолоджуємо, перевертаємо на тарілку і подаємо.

Шоколадна меренга

Складові:

  • Крохмаль (кукурудзяний) – 1 ложка;
  • Шоколад (гіркий) 120 грам;
  • Яйце 3 шт .;
  • Цукор білий ¾ склянки;
  • Какао-порошок 3 ложки.

Змішуємо цукор з крохмалем. Відокремлюємо білки і збиваємо їх в стійку піну, додаючи по ложці цукрово-крохмальної суміші. У білкову масу просіваємо какао, додаємо шоколадну рубку і вимішуємо. Відкидають меренги на деко з пергаментом і запікаємо в духовці при 150-ти гр. півгодини. Чи не відкриваючи дверцята духовки, витримуємо меренгу ще 20 хвилин.

Парфе з гарбуза

Складові:

  • Пісочне печиво 10 штук;
  • М’якоть гарбуза 200 грам;
  • Цукор за смаком;
  • Вершки (жирні) 150 грам;
  • Вода 2 ложки
  • Желатин (швидкорозчинний) 1,5 чай.л.
  • Порошок кориці 1 щіпка.

З запеченої гарбуза робимо пюре. Замочуємо і розпускаємо желатин. Змішуємо гарбуз з желатинової масою, ставимо на водяну баню і прогріваємо, перемішуючи, до загусання. В кінці приготування додаємо спеції. Гарбузову масу розкладаємо на дно стаканчиків і пару годин охолоджуємо. Наступний шар оформляємо великої крихтою з печива, яку покриваємо збитими з цукром вершками. Охолоджуємо і подаємо гостям.

Апельсинова скоринка

Складові:

  • Апельсини 5 штук;
  • Лимонний сік 50 мл;
  • Білий цукор 300 грам;
  • Вода 300 мл.

Апельсини обшпарюємо, висушуємо і нарізаємо шматочками. Знімаємо шкірку і нарізаємо її тонкими поличками. 2-4 дня вимочуємо корчі в чистій воді. Після цього зрізаємо білу частину на внутрішній стороні палітурки і скочується кожну смужку равликом, які нанизуємо на нитку. Проварюємо кірки в окропі чверть години і обдаємо їх холодною водою. Таку процедуру робимо тричі. Потім варимо кірки в сиропі 15 хвилин, вогонь вимикаємо. Дістаємо цукати з сиропу, сушимо і обвалюють у цукровому піску, прибравши нитку.

Дивіться ще

Салат Гранатовий браслет на Новий рік 2019

Новорічні салати повинні бути не тільки ситними, різноманітними, але і яскравими. Для них роблять прикраси …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *