Головна / Рецепти 2019 / Холодець на Новий рік 2019

Холодець на Новий рік 2019

У нашому рецепті ми використовували свинячу ніжку і курячий стегенце. Смакові якості цих інгредієнтів доповнили при варінні цибулею, морквою і спеціями.

Інгредієнти:

  • Ніжка свиняча – 1 штука;
  • Великий курячий стегенце – 1 штука;
  • Цибулина ріпчаста – 1 штука;
  • Морквина (середня) – 1 штука;
  • Лавровий листок – 1 штука;
  • Перець горошком – 4-5 штук;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Сіль – за бажанням;
  • Ковбаса (будь-яка) – 2 скибочки;
  • Гвоздика в бутонах – 6 штук;
  • Зелень для подачі (листя салату).

Як приготувати на Новий рік 2019 холодець з курки

  1. Холодець на Новий рік 2019 пропонуємо зробити, використавши свинячу ніжку і курячий стегенце. Поєднання цих м’ясних інгредієнтів в результаті дадуть нам холодець з ніжною приємною структурою. Курячі шматочки в желе нікого не залишать байдужими. У рецепті на ваш розсуд можна використовувати ще і желатин, застосувавши його згідно з вказівками на упаковці. Ми цей продукт вирішили не брати, оскільки потрібне «сполучна ланка» мається на свинячий ніжці. Отже, досить ретельно промиваємо свинячу ніжку під водою. Якщо є забруднення, то видалити їх можна за допомогою щітки. Також промиваємо курячий стегенце. Інгредієнти для холодцю викладаємо в підходящу каструлю.
  2. Очищаємо від шкірки невелику морквину, ріпчасту цибулину – від лушпиння. Цибулину відправляємо в каструлю цілком, а морквину нарізаємо великими шматками.
  3. Переправляємо до інгредієнтів в каструлю одну лаврушку, перець горошком і часниковий зубок.
  4. Заливаємо вміст водою (звичайної, з-під крана) і ставимо на плиту варитися. Як тільки над поверхнею стане збиратися пінка, видаляємо її. Солимо інгредієнти, варимо до повної готовності. Приблизний час варіння – 2,5 – 3 години.
  5. Каструлю з відвареної свинячий ніжкою і стегенцем знімаємо з вогню.
  6. М’ясні компоненти з каструлі витягаємо, ставимо трохи охолонути. Що залишився м’ясний бульйон проціджуємо або через сито, або, використовуючи марлю.
  7. М’ясо викладаємо на обробну поверхню і подрібнюємо шматочками, заливаємо їх далі процідженим «щільним» бульйоном.
  8. Переливаємо м’ясо з бульйоном в пластмасову пляшку (об’ємом приблизно 1 л).
  9. Прибираємо пляшку з майбутнім холодцем на полицю холодильника в горизонтальному положенні мінімум на 5 годин.
  10. Цього часу достатньо, щоб холодець на Новий рік 2019 схопився.
  11. Акуратно гострим ножем або ножицями пляшку розрізаємо. Холодець викладаємо на підготовлене «ложе» з промитих листя салату.
  12. З ковбасних скибочок прикрашаємо холодець у вигляді символу наступаючого 2019 року – Свинки. Робимо п’ятачок, вушка, хвостик. З бутонів гвоздики «малюємо» свинці очі.

Холодець готовий! Пригощайтеся на здоров’я!

Дивіться ще

Салат Гранатовий браслет на Новий рік 2019

Новорічні салати повинні бути не тільки ситними, різноманітними, але і яскравими. Для них роблять прикраси …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *