Головна / Рецепти 2019 / Грецький салат на Новий рік 2019

Грецький салат на Новий рік 2019

Традиційно Новий рік прийнято зустрічати достатком на столі. У Новорічному меню головне місце відводиться салатів, які готують з рибою, м’ясом, морепродуктами і жирними заправками на основі майонезу та сметани. Ситні салати добре поєднувати з легкими овочевими, які відмінно підійдуть до основних гарячих страв і стануть прикрасою новорічного столу. Одним з найкрасивіших, смачних і ароматних салатів є Грецький салат. Класичний варіант складається з солодкого перцю, помідори, огірки, маслин і сиру Фета з додаванням оливкової олії.

Щоб блюдо зробити святковим, доповнюємо його яскравими листям салату, кільцями ріпчастої цибулі і сумішшю Італійських трав.

Інгрідієнти:

  • солодкий перець (болгарський) – 0,5 штуки;
  • помідор (більше середнього) – 1 штука;
  • огірок (середній) – 1 штука;
  • ріпчаста цибуля (невеликий) – 1 штука;
  • маслини (з кісточками) – 17 штук;
  • сир Фета – 100 грамів;
  • зелене листя салату – 4-5 штук;
  • сік лимона – 1 столова ложка;
  • оливкова олія – 2 столові ложки;
  • приправа Італійські трави.

Приготування:

Помідор, огірок, солодкий перець промиваємо, ріпчаста цибуля очищаємо. Маслини виймаємо з рідини, сир Фета звільняємо від упаковки і відрізаємо рівний шматок. Маслини можна брати з кісточкою або без неї. Готуємо з маслин з кісточкою, тому перед подачею обов’язково всім гостям про це потрібно сказати.

Зелене листя салату великими шматками красиво розкладаємо по краю тарілки, а в середину листя нариваємо руками на невеликі шматочки, щоб зручніше було накладати салат.

У класичному салаті все овочі нарізають великими шматками. Свіжий огірок розрізаємо вздовж на 2 частини і нарізаємо на скибочки середньої товщини. Рівномірно розподіляємо на листках.

Солодкий перець (краще брати яскравого червоного кольору) очищаємо від мембран з насінням, розрізаємо на 3 великих скибочки, потім на середні шматочки. Відправляємо до огірків.

Помідор розрізаємо на 2 частини і нарізаємо кожну частину на 8 скибочок. Викладаємо на тарілку і перекладаємо скибочки з іншими овочами, щоб вийшла гарна овочева суміш.

Шматок сиру Фета ділимо ножем на 5 квадратів і розрізаємо кожен квадратик по діагоналі на трикутники. Підготовлені трикутники сиру рівномірно розподіляємо зверху. Щоб сир Фета розрізався і не кришився, кожен раз змочують ніж у воді.

Невелику цибулю нарізаємо кільцями і викладаємо зверху.

Підготовлені маслини рівномірно розподіляємо на салаті. Сирні трикутники посипаємо сумішшю Італійських трав, вони додадуть страві чудовий аромат. Щоб маслини залишалися блискучими, поливаємо їх маслом і перемішуємо.

Поливаємо все лимонним соком, оливковою олією та яскравий Грецький салат готовий. Готуємо такий салатик за 10 хвилин до приходу гостей або до подачі головного гарячого блюда. Овочі не солимо, інакше вони виділять багато соку і зів’януть.

Дивіться ще

Салат Гранатовий браслет на Новий рік 2019

Новорічні салати повинні бути не тільки ситними, різноманітними, але і яскравими. Для них роблять прикраси …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *