Головна / Рецепти 2019 / Гаряче на Новий рік 2019

Гаряче на Новий рік 2019

Жоден святковий стіл не обходиться без гарячих страв. Більш того, за їх якістю та кількістю судять про все званому обіді або вечері. Гаряче на Новий, 2019, рік – не виняток. Однак, перш ніж приступити до приготування різної смакоти, слід познайомитися з кулінарними вподобаннями східного символу року – Жовтої Земляний Свині.

Яким повинен бути новорічний стіл 2019

Для того щоб в рік Свині вам супроводжувала удача, необхідно узгодити характеристики символу року і святкове меню. Незважаючи на те, що Свиня – тварина в цілому невибаглива і всеїдна, існує ряд прийме, що можна готувати на новорічний стіл 2019 року, а від чого краще відмовитися. В першу чергу слід пам’ятати: ніяких страв зі свинини, включаючи нарізку, закуски і салати. А ось порадують Свинку фрукти, бажано жовті, і страви, в складі яких присутній пшоно. Як гарнір хороші всілякі зернові, квасоля, картопля, різні види капусти. Відмова від свинини зовсім не означає, що слід уникати гарячих м’ясних страв. Свиня схвалить страви з птиці, баранини і яловичини. В цілому рецепти гарячих страв в новорічному меню повинні бути простими і не дуже мудрими. Свиня за краще все натуральне, з яскраво вираженим смаком. Хоча, втім, це зовсім не скасовує експериментів на кухні і завжди можна приготувати що-небудь нове і цікаве.

Крім самих страв слід дотримуватися і правила святкової сервіровки. Жовтої Земляний Свині дуже сподобається, якщо на новорічному столі будуть присутні: аксесуари та прикраси, включаючи скатертину, серветки, посуд, виконані у жовтому, золотистому, кремовому, бежевому, коричневому, теракотовим кольорах і відтінках; вази з свіжими квітами; тарілочки з зерном; символічні зображення року, включаючи скарбничку у вигляді свинки; аксесуари та посуд з дерева, кераміки, металу. Також необхідно пам’ятати, що в східній культурі Свиня – символ родючості і багатства, тому, чим більше страв і аксесуарів на святковому столі, тим краще. На столі не повинно бути порожніх місць: він повинен буквально ломитися від тарілок з рясною і смачною їжею, ваз з квітами і фруктами, символічної атрибутикою. З фруктів перевагу слід віддати яблукам і апельсинів.

Гаряче на новорічному столі 2019

Як вже говорилося, Свиня досить невибаглива, тому проблем з тим, що готувати до святкового столу, не буде. Головне, щоб все було смачним, ситним і рясним, красиво прикрашеним. Чи не буде заперечувати символ року і проти рибних страв. Чудові рецепти гарячих страв на новорічний стіл 2019:

Качка в медово-мятном соусі

Інгредієнти:

  • 1 качка вагою 2 кг;
  • пучок м’яти; 4 ч.л. меду;
  • 60 г вершкового масла;
  • 1 лимон;
  • цукор, сіль, чорний перець.

Для гарніру:

  • 1 великий качан капусти;
  • 1 середня буряк;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. винного оцту;
  • 2 с. л. коричневого цукру;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Зніміть теркою цедру з лимона. Наріжте дрібно м’яту. Змішайте 1 ст. л. м’яти з 1 ч. л. меду, 30 г вершкового масла і цедрою. Додайте солі і перцю. Обдайте качку окропом, обсушити і натріть сіллю. Отриману м’ятно-медову суміш покладіть всередину качки. Натріть вершковим маслом грудку птиці. Помістіть качку в гусятницю і поставте в духовку, розігріту до 200 ° С на 1,5 години. Для гарніру наріжте дрібно капусту. Очищений буряк натріть на крупній тертці. Буряк і капусту змішайте. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте капусту з буряком 5 хв. Візьміть каструлю з товстим дном. Перекладіть в неї буряки з капустою, додайте оцет і цукор і готуйте ще під кришкою на невеликому вогні 15 хв. Перед подачею викладіть гарнір на велике блюдо. Приготуйте соус з лимона, меду і цукру. Готову качку перекладіть на блюдо з капустою, полийте соусом, накрийте фольгою і дайте постояти 15-20 хв.

Баранина в сирній паніровці

  • 600-700 г м’якоті баранини;
  • 1 кг картоплі;
  • білий батон;
  • 60 г твердого сиру;
  • пучок петрушки;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль.

Для маринаду:

  • 1 склянка сухого білого вина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ч.л. гірчиці;
  • ¼ ч.л. чорного перцю.

Для маринаду поріжте дрібно часник і змішайте з вином, гірчицею і чорним перцем. Наріжте м’ясо шматочками завдовжки 5 см шириною 3-4 см. Покладіть в маринад, накрийте і залиште на півгодини. Зробіть з батона паніровці, потім подрібніть петрушку. Натріть на дрібній тертці сир. Перемішайте сир і петрушку. Вийміть шматочки баранини, приправте сіллю, обваляйте в паніровці, розігрійте на сковороді вершкове масло і обсмажте на ньому шматочки баранини по 4-5 хв. з кожного боку. Розріжте очищені картоплини уздовж на 2-4 частини і обсмажте в олії до неповної готовності, посоліть. М’ясо і картоплю викладіть у форму для запікання, накрийте все фольгою і поставте в духовку, розігріту до 180 ° С духовку на 20 хв. Подавати дуже гарячим.

Відео рецепти до новорічного столу 2019

Дивіться ще

Салат Гранатовий браслет на Новий рік 2019

Новорічні салати повинні бути не тільки ситними, різноманітними, але і яскравими. Для них роблять прикраси …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *