Головна / Рецепти 2019 / 31 фото ідея приготування смачних і недорогих страв до Нового року 2020

31 фото ідея приготування смачних і недорогих страв до Нового року 2020

Швидке наближення новорічних свят змушує нас вже сьогодні замислюватися про те, що ж такого цікавого і до того ж вишуканого можна приготувати для своєї сім’ї і намічених гостей. Хочеться, звичайно, як – то здивувати в момент торжества всіх рідних і шанованих людей, оформити їм шикарний і різноманітний стіл з красивою сервіровкою, а також апетитними і ароматними стравами. Будьте впевнені, від побаченого у всіх потечуть слинки і підніметься настрій, що, власне, і потрібно для новорічної ночі. Щоб ваше святкове меню змусило всіх подивуватися, приділіть деякий час нашої чудової і корисної статті. У ній ви знайдете для себе 31 фото ідею приготування смачних і недорогих страв до Нового року 2020 нами запропонованих.

Перші страви

Перші страви на Новий рік у нас не сильно шанують, але все ж ми вирішили надати кілька цікавих ідей, і ось перша з них.

Окрошка

В якості першого страви для новорічної ночі 2020 найкраще підійде окрошка, як на фото. Більш того, вона незамінна вранці 1 січня (я думаю, багато хто погодиться з тим, що холодненька, кисленька окрошка зимового ранку, після вельми активної ночі, найбажаніше блюдо з усіх смачних рецептів).

Складові:

  • ковбаса варена – 350 гр;
  • свіжий огірок – 2 шт;
  • картопля – 3 – 4 шт;
  • яйце куряче – 2 шт;
  • майонез;
  • зелень;
  • вода;
  • сіль;
  • лимонна кислота.

Метод приготування:

  1. Щоб приготувати окрошку, потрібно картоплю відварити, остудити і почистити.
  2. Ковбасу, свіжий огірок, яйця і картоплю нарізати невеликими кубиками.
  3. Воду закип’ятити і остудити, після чого додати в неї майонез і ретельно перемішати до отримання однорідної маси.
  4. Зелень дрібно нарізати.
  5. У воду додати всі інгредієнти, зелень, сіль і лимонну кислоту, після чого ще раз ретельно перемішати блюдо. Ось і готово! Дана ідея здасться для багатьох членів сім’ї і гостей просто чудовою.

Відео: покроковий майстер клас з приготування окрошки

Зверніть увагу, замість простої води можна використовувати мінеральну слабогазовану воду або квас. Окрошку подавати охолодженої.

Зелений гаспачо в азіатському стилі

Щоб приготувати смачні і недорогі страви на Новий рік 2020 своїми силами, потрібно наш чудовий рецепт. Оригінальність і яскравість вам буде забезпечена, оскільки таке диво, як на фото, не побачиш на буденному столі. Для здійснення цієї ідеї, вам буде потрібно зовсім небагато сил і часу.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 150 г шпинату, промити;
  • пучок кінзи, тільки листя;
  • 100 г огірків;
  • 2 невеликих стебла селери;
  • 5 г запашного перцю;
  • 20 г масла оливкового;
  • 8 кубиків льоду;
  • 150 мл води;
  • 15 г солі;
  • 50 г м’якушки хліба, нарізати кубиками.

Приготування:

  • Складіть всі інгредієнти, крім хліба, в блендер і подрібніть в пюре.
  • Процідіть і поверніть в блендер.
  • Додайте хліб і знову подрібніть.

Кільце з пампушок, вам буде потрібно:

  • Для тіста: все, що необхідно для пампушок.

Крім того: маргарин, 1 яйце, 25 г тертого сиру (емментальського) для посипання.

Спосіб приготування:

  1. Приготувати пампушки, в кількості 8 штук.
  2. Пампушки покласти на деко.
  3. Далі змастити збитим яйцем, щільно підсовуючи одну до іншої, щоб утворилося кільце.
  4. Посипати натертим сиром.

Відео: майстер клас з приготування гаспачо з лососем

Суп з локшиною – рамен на м’ясному бульйоні

Дана ідея дозволить вам приготувати смачну страву за особливим рецептом на Новий рік 2020. Подивіться на наше фото і створіть що – щось подібне.

Для приготування потрібно:

  • 2 яйця;
  • 3 зубчики часнику;
  • 600 мл м’ясного бульйону;
  • 20 г соусу соєвого;
  • 2 пластини кореня імбиру;
  • щіпка меленого перцю чилі;
  • 10 г цукру;
  • сіль;
  • 375 г попередньо відвареної японської локшини – рамен або довгої вермішелі;
  • 400 г відвареного філе курячого;
  • 250 г шпинату;
  • 1 лист водоростей норі.

Метод приготування:

  1. Яйця відварити круто.
  2. Зубчики часнику очистити і розрізати навпіл.
  3. Бульйон налити в каструлю, додати соєвий соус, 400 мл води, часник, перець чилі і імбир.
  4. Далі довести бульйон до кипіння, зменшити вогонь і потім готувати 5 хв. Додати цукор, посолити.
  5. Локшину рамен розкласти по глибоких мисках.
  6. Додати шматочки філе, половинки варених яєць, посипати листочками шпинату і влити бульйон.
  7. Лист норі нарізати смужками і додати в суп.

Другі страви

Що Ви звикли подавати на святковий стіл як гарнір? Як правило, краще за все для застілля підходить картопля – пюре, не поставиш же тарілку смаженої картоплі з часником на новорічний стіл. Цей смачний рецепт з фото дозволить приготувати просте й дешеве блюдо, при цьому не відмовитися від традиційного пюре на Новий рік 2020, але піднести його в новому, оригінальному вигляді.

Спагеті з томатно – м’ясною підливою

Складові:

  • 400 г спагетті;
  • 450 г телятини;
  • 280 г цибулі;
  • 40 г томатної пасти;
  • 50 г масла вершкового;
  • 200 г томатного соку;
  • 20 мл олії оливкової;
  • пряні трави;
  • спеції.

Приготування:

  1. Спагеті відварити з додаванням олії до готовності, злити воду і перемішати з маслом.
  2. Лук очистити, нарізати шматочками. Обсмажувати на олії 7 хвилин, приправивши спеціями.
  3. Телятину перекрутити і додати в сковороду з цибулею.
  4. Далі готувати 10 хвилин, приправивши травами і спеціями.
  5. Додати пасту томатну і сік, протушкувати до легкого загустіння. Викласти на спагетті гіркою і подавати до столу. Ось вам прекрасна ідея для вашого торжества!

Відео: майстер клас з приготування італійської пасти

Картопля «Буше»

Складові:

  • картопля – 1 кг;
  • молоко – 0,5 літра;
  • вершкове масло;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль;
  • зелень.

Метод приготування:

  1. Картоплю очистити і відварити. Ретельно потовкти, додати вершкове масло і молоко, після ретельно перемішати до отримання однорідної маси. Постарайтеся, щоб не залишилися грудочки картоплі. Додати сіль за смаком.
  2. На робочу дошку висипаємо панірувальні сухарі. Чайної або столовою ложкою беремо картопля – пюре і валяємо в сухарях, формуючи кульку. Таким чином, у Вас вийдуть не простий гарнір, у вигляді картоплі пюре, а оригінальні кульки. Можна викласти отримані буше на лист салату і посипати нарізаною зеленню. Блюдо виглядає досить цікаво і привабливо на Новий рік 2020. Навряд чи Вашим гостям відразу вдасться зрозуміти, що це за страва, оскільки смачне страва тут же зникне. Вживати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Обов’язково запишіть собі цей рецепт, так як ідея реально незвичайна і дешева в приготуванні.

Картопляно – м’ясний пиріг

Якщо у вас мало часу на підготовку, а новорічне свято має на увазі що – то яскраве і надзвичайно привабливе на вигляд, тоді скористайтеся нашим запропонованим рецептом з фото. Не варто сумніватися, адже ідея реально стоїть вашої уваги. Приступайте до вивчення процесу приготування зараз же, дорогі друзі!

Хід роботи:

  1. Обчищаємо 5 середніх картоплин і ріжемо їх тонкими кільцями, трошки солимо і перчимо.
  2. Курячі грудки ріжемо дрібними шматочками, солимо і перчимо.
  3. 2 – 3 цибулини нарізаємо півкільцями, заправляємо їх сіллю і перцем.
  4. Тепер робимо тісто: збиваємо міксером 2 яйця, сметани і майонезу (по 100 грам кожного), 150 грам борошна, сіль і 1/2 чайної ложки соди.
  5. Беремо круглий деко (або круглу форму), змащуємо вершковим маслом (і дно і боки), обсипаємо борошном або панірувальними сухарями.
  6. Укладаємо картоплю: на боковушках один шар, що залишилася на дно.
  7. Поверх викладаємо м’ясо рівномірним шаром і цибулю.
  8. Заливаємо це все збитим тістом.
  9. Запікаємо в попередньо розігрітій духовці 50 хвилин, температура не менше 180 С.
  10. З приготування пиріг перевертають на велику плоску тарілку, прикрашену листям салату. Таке оригінальне і смачне блюдо не зажадає великих фінансових витрат. На Новий рік 2020 воно неодмінно сподобається всім рідним і гостям.

Салати

А зараз будемо готувати нові і незвичайні салати на святковий стіл, щоб рік Криси став вдалим. Записуйте наші дорогоцінні ідеї.

«Морський»

Необхідні продукти:

  • 2 столових ложки червоної ікри;
  • креветки очищені – грам 200;
  • 4 курячих яйця;
  • лимон – 1/4 шт .;
  • 20 гр. ріпчастої цибулі;
  • ківі – 4 штуки;
  • одна морквина;
  • коктейль з морепродуктів – грам 100;
  • майонез легкий – 100 грам.

Як приготувати:

  1. Відварюєте яйця і моркву.
  2. Берете харчову плівку і невелику каструльку.

Укладаєте харчову плівку в каструлю хрест на хрест і викладаєте салат пошарово:

  • очищені креветки (полийте лимонним соком),
  • крупно натерті жовтки,
  • тонкий майонезний шар,
  • шар морепродуктів,
  • тонкі кружальця ківі,
  • крупно натерті яєчні білки,
  • товстий шар майонезу,
  • трохи зеленої цибулі (присолите),
  • крупно натерта морквина (збризніть лимоном),
  • тонка майонезна сіточка.

Закриваєте салат плівкою і ставите його на ніч в прохолодне місце.
Відкриваєте плівку перед подачею, акуратно перевертаєте каструлю на плоску тарілку.
Потім знімаєте плівку і прикрашати червоною ікрою.

Смачна страва готова! Можна подавати до столу на великій гарній тарілці. На Новий рік 2020 подібних салатів по запропонованим нами рецептами з фото ви зможете приготувати безліч, при цьому не витратите і зайвого гроша.

Оселедець під шубою по – новому

Обов’язково приготуйте до новорічної ночі це смачна страва. Ідея чудова для тих сімей, якщо немає грошей на пишний бенкет. Отже, приступимо.

Необхідні продукти:

  • 2 столів. ложки каперсів;
  • одна морквина;
  • одна цибулина;
  • буряк – дві штуки;
  • легкий майонез – до смаку;
  • картопля – 3 штуки;
  • одна оселедець;
  • свіжа зелень петрушки;
  • рослинна олія;
  • два яйця;
  • зерниста гірчиця – 2 лож. їдалень;
  • два яблука ( «Антонівка»).

Як приготувати:

  1. Відварну картоплю крупно натріть, відокремте половину і розкладіть на дно страви.
  2. Зніміть шкіру з оселедця, витягніть всі кісточки, дрібно наріжте і викладіть поверх картоплі.
  3. Подрібнену цибулину з’єднайте з каперсами і розкладіть наступним шаром.
  4. Змастіть легким майонезом, змішаним з гірчицею.
  5. Далі по черзі викладіть: терту відварну моркву, половинку буряка, подрібнені яйця і залишилася картоплю. Змастіть майонезно – гірчичною сумішшю.
  6. Далі викладіть шар яблук і іншу половину буряка.

Такий простий і легкий рецепт з фото доведеться вам до душі. Адже на Новий рік 2020 він внесе різноманітність на вашому красиво оформленому столі.

Салат з куркою овочами і кунжутом

Щоб приготувати корисне і дієтичне блюдо, слід звернути увагу на дану ідею.

Необхідні продукти:

  • один стиглий помідор;
  • грам 100 твердого сиру;
  • 1 лож. чайн. кунжутного насіння;
  • два курячих копчених стегенця;
  • гірчиця французька – 1,5 ст. лож .;
  • один середній огірок;
  • 100 гр. маслин без кісточок.

Як приготувати:

  1. Ображати все м’ясо з курячих копчених стегенець, і трохи нарубати його ножем.
  2. Маслини наріжте акуратними кільцями.
  3. Поріжте сир твердих сортів середніми красивими кубиками.
  4. Огірок і помідор, гарненько вимиті, ріжете середніми кубиками.
  5. Змішуєте разом всі підготовлені інгредієнти.
  6. Укладаєте на дно глибокого салатника нарубані м’ясо курки.
  7. Далі колечка маслин.
  8. За ними викладіть в салатник кубики сиру.
  9. Далі нарізані свіжі овочі.
  10. Салат заправте французькою гірчицею. Розмішайте.
  11. Тепер викладіть салат на блюдо і присипте його насінням кунжуту.

Цей рецепт з фото варто вам неодмінно запам’ятати, оскільки блюдо виходить досить смачним і корисним. Для Нового року 2020 – це якраз те, що вам потрібно, дорогі друзі! Він легкий і приємний на смак.

Відео: майстер клас з приготування дієтичного салату з свіжих овочів і насіння кунжуту

Салат «Княженскій»

Необхідні продукти:

  • грам 20 курячого м’яса;
  • часник – за смаком;
  • одне велике зелене яблуко;
  • 200 гр. яловичини;
  • сир твердий – 150 гр .;
  • волоські горіхи або кедрові – 50 гр .;
  • 150 гр. чорносливу без кісточок;
  • соус для салату (густа сметана + майонез).

Як приготувати:

  1. Приготуйте соус для салату: змішайте майонез зі сметаною в однаковій кількості.
  2. Зваріть куряче філе, потім остудіть його, наріжте соломкою, з’єднайте з подрібненим часником і викладіть в креманки, промажте соусом.
  3. Другим шаром викладіть яблуко. Зніміть з нього шкірку, наріжте соломкою і збризніть злегка соком лимона.
  4. Далі йде добре промитий, просушений і нарізаний чорнослив. Промажьте шаром соусу.
  5. Викладіть на чорнослив відварену, остигнула і порізану яловичину, трохи соусу.
  6. Зверху викладіть дрібно натертий сир.
  7. Посипте сирний шар кедровими горішками.

Ось такий простий і оригінальний салат збагатить ваш стіл на Новий рік 2020. Щоб не забути про нього, запишіть собі цей рецепт і запам’ятайте, як він повинен виглядати на фото.

Відео: кулінарний майстер клас з приготування салату «Княжий» з сьомгою

Грибний салат з кальмарами

Нам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 500 грам кальмарів;
  • 500 грам печериць;
  • 1 морквину;
  • 1 цибулина;
  • 100 гр майонезу;
  • пучок лаврового листа;
  • 50 мл йогурту;
  • 1 ст ложка лимонного соку;
  • сіль перець за смаком.

Метод приготування:

  1. Два яйця опускаємо в холодну воду, ставимо на плиту і нагріваємо. Варимо після закипання десять хвилин. Викладаємо яйця в прохолодну воду, щоб вони швидше охололи, а потім очищаємо від шкаралупи.
  2. П’ятсот грам кальмарів поміщаємо в киплячу, попередньо посоленную воду, варимо п’ять хвилин, більше не потрібно. Потім зливаємо на друшляк і залишаємо для стікання рідини.
  3. П’ятсот грам печериць очищаємо, а потім нарізаємо пластинками. Одну середню моркву моєму і чистимо, а потім натираємо на тертці з великими отворами. Чистимо і дрібно рубаємо одну цибулину. Печериці, морква і цибуля обсмажуємо на трьох столових ложках рослинного масла до рум’янцю. Гриби з цибулею і морквою охолоджуємо.
  4. Яйця ріжемо кубиками невеликого розміру. Листя одного пучка листового салату рвемо на середні шматочки. Варених кальмарів нарізаємо смужками невеликої товщини.
  5. Заправку робимо зі ста грам майонезу, п’ятдесяти мілілітрів натурального йогурту і лимонного соку, якого потрібно одна столова ложка. Всі компоненти ретельно змішуємо, додаємо потрібну кількість солі і перцю відповідно до власного смаку і ще раз перемішуємо.
  6. Інгредієнти салату складаємо в салатник і перемішуємо. Зверху поливаємо приготовленої заправкою, після чого блюдо можна їсти.
  7. Кальмар не єдиний морепродукт, який може використовуватися в цьому салаті, приготованому вашими руками. Можна додати відварених креветок. Вони зроблять блюдо ще смачніше. Даний рецепт з фото обов’язково вам стане в нагоді! Візьміть цю ідею до уваги і ваша сім’я буде задоволена на Новий рік 2020.

Відео: майстер клас з приготування салату з кальмарами і печерицями

Закуски

Ми зібрали самі незвичайні рецепти з закусками до святкового столу, які сподобаються всім.

Фаршировані яйця

Представлена ​​нами ідея дозволить вам приготувати чудове бюджетне блюдо.

Нам знадобиться:

  • 5 яєць;
  • 0,5 склянки зеленого горошку;
  • 25 г сиру;
  • 20 г подрібненого лука – резанца;
  • 5 г солі;
  • чорний перець.

Для прикрас:

  • 30 г солоної ікри сига;
  • цибуля – різанець або цибуля зелена.

Приготування:

  1. Відварити яйця, очистити і потім розрізати.
  2. Далі вийняти жовтки, потім розім’яти.
  3. Горошок на 3 хвилини опустити в воду, остудити. За допомогою блендера або виделкою перетерти в масу з жовтками, цибулею, сиром, додавши спеції.
  4. У половинки яйця викласти 5 г начинки, зверху – 5 г ікри.
  5. Подавати це смачна страва слід на Новий рік 2020, прикрасивши пір’ям резанца або зеленої цибулі.

Класичний рецепт мідій

Ми пропонуємо вам прекрасний рецепт з фото, який порадує вас і ваших гостей вишуканим смаком і чудовим незвичайним видом. Скористайтеся цією ідеєю і на вашому святі з’явиться нове дуже смачна страва.

На 1 порцію нам знадобиться:

  • 125 г мідій;
  • 1/2 лимона;
  • 125 мл курячого бульйону;
  • щіпка свіжого або сушеного орегано;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Очистіть мідії від борідок і отмойте раковини щіткою.
  2. Наріжте лимон часточками.
  3. Розправте 1 лист фольги і загніть його краю, щоб вийшла мисочка.
  4. Викладіть в неї мідії, полийте курячим бульйоном, покладіть часточки лимона і орегано, посоліть.
  5. Щільно загорніть краю, залишивши достатньо місця для розкривних мідій, і викладіть на гарячий гриль на 8 – 10 хвилин, щоб все раковини розкрилися. Ті, що не розкриються через 10 хвилин, потрібно викинути, або відварити їх окремо із застосуванням підручних засобів, щоб відкрити і проварити ще 5 – 7 хвилин, а потім спробувати, і якщо вони готові можна подавати на стіл до Нового року 2020.

Відео: приготування мідій в домашніх умовах

Бутерброди

Ну і як же без апетитних з хрусткою скоринкою бутербродів? Правильно – нікуди не дітися, тому, зараз ми порадимо кілька класних рецептів з фото бутербродів, до яких додається і відеоінструкція.

Бутерброди з печінкою тріски

Для приготування цієї закуски вам не потрібно буде бігти в магазин і скуповувати найдорожчі продукти. Ця ідея дуже проста і затребувана багатьма людьми.

Буде потрібно:

  • 2 булочки для бутербродів;
  • 1 банка печінки тріски;
  • 2 яблука;
  • 1 варений буряк;
  • кілька гілочок майорану (материнки) або будь-якої іншої зелені.

Вчимося готувати:

  1. Яблука очистити від насіння і запікати в духовці близько 10 хв при 180 ° С.
  2. Буряк нарізати кружальцями.
  3. Булочки розрізати навпіл, викласти на них буряк.
  4. Печені яблука очистити від шкірки і чайною ложкою викласти м’якоть на буряк. Зверху – шматочки печінки тріски. Готове смачна страва рекомендується прикрасити зеленню і подавати на стіл до Нового року 2020.

Відео: бутерброди з печінкою тріски і сиром

Домашній хліб з в’яленими помідорами, пармезаном і базиліком

Прекрасна ідея, щоб внести різноманітність на торжестві. Цей рецепт легкий, а смак приготованого продукту дивний. Та до того ж і вигляд його незвичайний і апетитний, як на фото.

Складові:

  • 500 г готової суміші для випічки білого хліба;
  • 50 г в’ялених томатів, порубати;
  • 80 г тертого пармезану;
  • листя базиліка, порвати руками;
  • борошно на підпис.

Приготування:

  1. Замісити тісто, дотримуючись інструкції на упаковці.
  2. Коли тісто підійде, втрутився все решту складових.
  3. Викладіть тісто у форму для випічки хліба і залиште на півгодини.
  4. Присипте борошном і випікайте, дотримуючись інструкції на упаковці, до золотистого кольору. Ось вам і смачний хлібець на Новий рік 2020.

М’ясні страви

Ну який же Новий рік 2020 без м’ясних страв, ось ми і зібрали найоригінальніші ідеї для вашого новорічного столу.

«Ластівчині гнізда»

Ідея приготування цього смачного страви дуже проста.

Процес приготування:

  • 750 грам м’яса телятини проганяє через м’ясорубку.
  • Вимочуємо в молоці і віджимаємо 1 шматочок білого хліба.
  • Цибулину (1 штуку) подрібнюємо блендером.
  • Все вище приготовані продукти змішуємо, додаємо подрібнену петрушку, чорний мелений перець, 2 яйця і солимо за смаком.
  • Отриманий фарш гарненько вимішуємо і ділимо на 8 рівних порцій.
  • Кожну порцію формуємо в кульку, в кожному з якого робимо поглиблення.
  • У кожне з них кладемо по половині яйця, попередньо зварених круто, вгору білком. У нас вийшли своєрідні «гнізда» на Новий рік 2020.
  • Розігріваємо 100 гр. рослинного масла і обсмажуємо 15 гр. муки.
  • Розбавляємо це 200 грамами томатного соку, додаємо подрібнене листя зеленої петрушки і чорний перець (10 горошин).
  • «Гнізда» укладаємо в сотейник і щільно накриваємо кришкою і ставимо запікатися в духовку, попередньо розігріту, приблизно на 40 – 60 хвилин. Готову страву подаємо на стіл, як показано на фото. Якщо рецепт вам здався відмінним, запам’ятайте його.

Відео: покрокове приготування котлет «Ластівчине гніздо»

Курячі грудки з часником

Дана ідея здасться вам, напевно, цікавою і смачною. Приготуйте дане блюдо на Новий рік 2020 і всі залишаться задоволеними.

Складові:

  • Курячі грудки;
  • часник;
  • Оливкова олія;
  • Спеції.

За бажанням, в рецепт можна додати кунжутне насіння, гірчицю з зернятками або будь-яку суміш трав. Я роблю з італійськими травами.
приготування:

  1. Зубчики часнику подрібнити.
  2. Далі перемішати спеції, олія та часник.
  3. Підготувати грудки.
  4. Ретельно змастити грудки сумішшю і викласти в пакет для запікання.
  5. Залишити на 35 хвилин маринуватися.
  6. Запікати приблизно 45 хвилин при 180 ° С.
  7. Потім пакет відкрити і запікати ще хвилин 15 до золотої скоринки.

P.S. Подавати грудки можна з будь-яким гарніром. Особливо смачно з рисом. Цей рецепт з фото завоює ваше серце з першого разу!

Відео: приготування курячих грудок з часником

Курячі ніжки з ківі

Представлена ​​ідея ідеально підходить для тих людей, які не бояться поєднувати м’ясо з кислими і солодкими продуктами. Пропонуємо почати приготування смачного м’яса.

Для страви вам знадобиться:

  • курині ніжки,
  • два ківі,
  • груша,
  • апельсин,
  • масло.

Крім цього, вам потрібно покласти спеції, такі як перець чилі, мелена паприка, кмин, перець, розмарин і майоран. Кожній спеції потрібно покласти не більше щіпки.
Під час приготування вам варто дотримуватися послідовності:

  1. Спочатку вам потрібно перемолоти все вище перераховані спеції. Для цього використовуйте блендер. Після чого все перемішайте.
  2. Курячі ніжки потрібно промити, обсушити і натерти запропонованим набором спецій. Поставте підготовлені ніжки на холод (півгодини). Після цього приступите до обсмажування страви на сковороді, полив його попередньо оливковою олією.
  3. Тропічний фрукт – ківі очистіть від шкірки. Наріжте його кружечками. Грушу промийте і наріжте соломкою.
  4. Апельсин варто нарізати часточками.
  5. Форму для запікання змастіть і викладіть в неї курячі ніжки. Поверх курки акуратно укладіть фрукти. Закрийте все це фольгою і гарненько защипніть краю. Поставте в духову шафу не більше, ніж на півгодини при високому температурному показнику.
  6. Коли курка буде готова, зніміть з неї фрукти і відкладіть. Курячі ніжки посоліть, і знову відправте запікатися на 20 хвилин, зменшивши температурний режим.
  7. Готові ніжки викладіть порціями на тарілку, а по краях прикрасьте фруктами. Подавайте на стіл до Нового року 2020. Сподіваємося цей рецепт вас воістину вразив своїм ароматом і рум’яним виглядом, як на фото.

Відео: приготування курячих стегон в духовці

Лангет з помідором і сиром

Лангет прийшов до нас з романтичної Франції. Смачне і оригінальне м’ясне блюдо, готується яке досить легко і просто. Лангет, як правило, готують зі свинячого або курячого філе. Приступаємо до нашого рецептом з фото.

Складові:

  • куряче або свиняче філе – 1 кг;
  • свіжий помідор – 2 – 3 шт .;
  • сир твердий – 300 гр .;
  • рослинна олія;
  • зелень;
  • сіль;
  • перець.

Метод приготування:

  1. М’ясо помити в холодній воді і порізати на шматки, товщиною близько 1 см. Ретельно відбити м’ясо, поперчити і посолити. Помідори порізати кружальцями, сир натерти на дрібній тертці.
  2. На кожну відбивну покласти шматочок помідора і тертий сир.
  3. Викласти лангети на лист і помістити в духову камеру, попередньо розігріту до 200 градусів. Запікати протягом 30 хвилин. Оскільки дане блюдо подавати на стіл потрібно гарячим, готуємо його за пару годин до настання Нового року 2020. Сподіваємося, в цілому вам ідея здалася непоганий.

Відео: приготування м’яса з помідорами в духовці

Качка запечена з апельсинами

Оскільки прийдешній рік прийде під знаком Криси, вам просто необхідно приготувати качку з апельсина в духовці. Тоді ви попадете цій тварині і отримаєте в знак подяки його прихильність у вигляді удачі, везіння і благополуччя. Отже, наша ідея досить проста. Придбайте в магазині потрібні продукти і приступайте до приготування.

Складові:

  • качка – 2 кг;
  • апельсини – 4 шт .;
  • сік одного апельсина;
  • сік і цедра одного лимона;
  • мед – 2 ч. л .;
  • сіль, імбир, перець – за смаком;

Приготування:

  1. Тушку качки помити і просушити паперовим рушником.
  2. Всередині і зовні натерти сіллю і меленим перцем.
  3. А потім змащуємо її додатково приготовленим соусом, до складу якого входить: тертий імбир, сік апельсина, сік і цедра лимона, мед. Ретельно змішати інгредієнти. Цим маринадом змащуємо качку і обертаємо її, за бажанням, фольгою. Ми залишаємо на ніч.
  4. На качку після просочення кладемо нарізані скибочками апельсини, знову загортаємо фольгою і кладемо на змащений маслом деко. Випікаємо приблизно 1,5 години в попередньо розігрітій духовці до 210 градусів.
  5. Потім розгортаємо качку, прибираємо фольгу і апельсини і знову ставимо пектися в духовку ще на 2 години до готовності. Тушку птиці періодично поливаємо соком з дека і перевіряємо, щоб нічого не підгоріло.

Дієтичні страви

Якщо ви любите дієтичні страви або вам протипоказано є жирні продукти, то ці рецепти з фото будуть вам до душі.

Помідори фаршировані кальмарами

Дуже проста ідея закуски, яку подають і холодної, як перший порційний салат, так і гарячої, замість жульєну. Її по достоїнству оцінять чоловіки за ситність і жінки за невисоку калорійність.

Щоб приготувати фаршировані помідори необхідно:

  • помідори, кількість залежить від розміру;
  • цибулина;
  • рослинне або оливкове масло;
  • 2 банки консервованих кальмарів;
  • 0,5 склянки готового розсипчастого рису;
  • спеції, зелень.

Як приготувати:

  1. Зрізати верхівку з помідорів і обережно, щоб не пошкодити бічні поверхні і денце, вийняти м’якоть.
  2. Кальмари злити, дрібно нарізати або подрібнити м’ясорубкою. Змішати з рисом.
  3. Лук спассівіровать. Покласти до цибулі кальмари з рисом і перемішати, додати м’якоть помідорів, улюблену пряну зелень (можна сушену), присмачити перцем і сіллю. За бажанням, додати порошок каррі, часничок або трішки соєвого соусу.
  4. Недовго потримати на вогні, щоб випарувалася зайва рідина. Трохи остудити.
  5. Заповнити отриманою масою помідори, закрити верхівкою. Літні грунтові помідори зазвичай подають холодними, зі сметаною або майонезом. Зимові тепличні томати краще скропити олією і за 10 – 15 хв запекти в духовці.

Якщо серед Ваших гостей є люди, які віддають перевагу правильне харчування, слід подбати про те, щоб на святковому столі на Новий рік 2020 були присутні смачні нежирні дієтичні страви.

Холодець з яловичого язику

Дане блюдо стане родзинкою на вашому столі в новорічну ніч. Приготування його вас зовсім не втомить. Трохи старань і у вас вийде смачна страва і красиве на вигляд, як на фото.

Складові:

  • яловичий язик – 1 шт .;
  • желатин – 20 – 30 гр .;
  • морква – 1 шт .;
  • зелень;
  • яйце – 1 шт .;
  • сіль;
  • перець.

Метод приготування:

  1. Мова, морква і яйце відварити (окремо). Всі інгредієнти порізати.
  2. З моркви можна вирізати зірочку або будь-яку іншу фігуру.
  3. У форму для страви покласти порізаний мову, шматочки яйця і моркви, після чого залити бульйоном, прикрасити зеленню. Заливне з язика необхідно поставити в холодильну камеру на 2 – 3 години. Подавати на стіл на Новий рік 2020 холодному вигляді. Якщо дана ідея вас вразила, запишіть собі цей рецепт.

Десерт

Як правило, під час підготовки новорічного меню, більша увага приділяється першим, другим і м’ясних страв. Однак не варто забувати і про десертах. Ми поділимося з Вами рецептом смачного й оригінального новорічного десерту, приготування якого займе зовсім небагато часу.

Сирно – банановий десерт з морозивом

Використовуйте цю чудову ідею для того, щоб побалувати своїх дітей. Адже така краса, як на фото, не може не радувати.
склад:

  • 1 банан;
  • 100 г сирної маси;
  • 1 яйце;
  • 40 г кукурудзяного борошна;
  • 100 г морозива;
  • рослинна олія;
  • 1 коктейльна вишня.

Спосіб приготування:

  1. Банан очистити, розім’яти виделкою.
  2. На змочену харчову плівку викласти шар сирної маси, зверху помістити бананове пюре.
  3. Акуратно згорнути у вигляді рулету. Потім вмочити його в яйце, обваляти в кукурудзяній муці.
  4. Знову вмочити в яйце, а потім – в борошно. Обсмажувати в розпеченому фритюрі 3 хвилини.
  5. Гарячий сирно – банановий рулет розрізати навскоси і подавати на Новий рік 2020 з морозивом, прикрасивши коктейльної вишнею.

Запечені фрукти

Якщо вам хочеться чогось – то смачного, тоді приготуйте це блюдо на нашу рецептом. Ідея вам повинна неодмінно сподобатися.
Інгредієнти на 8 порцій:

  • 1 кг слив, персиків або абрикосів;
  • 2 невеликі груші;
  • 2 яблука;
  • 250 г ожини;
  • трохи бренді (за бажанням);
  • 40 г цукру;
  • гілочка розмарину, тільки листя;
  • цедра і сік одного апельсина;
  • 1 стручок ванілі;
  • цедра і сік одного лимона;
  • 2 лаврові листки;
  • ванільне морозиво (за бажанням);

Пісочна крихта (за бажанням):

  • 120 г борошна;
  • 70 г масла вершкового, охолодити;
  • 50 г фундука, крупно порубати;
  • 20 г цукру Демерара;
  • жменю вівсяних пластівців.

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви готуєте в дров’яної печі, дочекайтеся, коли температура досягне 200 ° С (перевірте за допомогою термометра), а дим і полум’я вщухнуть. Або розігрійте звичайну духовку до 200 ° С.
  2. Всі фрукти розріжте навпіл, видаліть кісточки і насіння. Викладіть у форму разом з ожиною. Збризніть бренді, присипте цукром і листочками розмарину. Додайте сік і цедру цитрусових, лаврове листя.
  3. Стручок ванілі розрізати навпіл, вишкребіть ножем насіння і додайте в форму. Все перемішайте і розрівняйте. У дров’яної печі готуйте 5 хвилин, в духовці – 20 – 25. Фрукти і ягоди повинні стати м’якими, але тримати форму.
  4. Для крамбль розітріть борошно з вершковим маслом до стану крихти. Змішайте з фундуком, цукром і вівсяними пластівцями.
  5. Присипте вийшла крихтою фруктову начинку і поверніть в піч ще на 5 хвилин або в духовку на 15 хвилин. Подавайте з морозивом, якщо хочете. На Новий рік 2020 такі ласощі знайде своїх гурманів.

Новорічний фруктовий салат для 2020 року

Цей рецепт вразить вас не тільки своїм смачним складом, але і яскравим видом, як на фото. Приготування його досить просто.

Складові:

  • морозиво – 0,5 кг ,;
  • банан – 1 шт .;
  • ківі – 1 шт .;
  • апельсин або мандарин – 1 (2) шт .;
  • яблуко червоне – 1 шт .;
  • збиті вершки;
  • фруктовий сироп.

Метод приготування:

  1. Всі фрукти порізати на невеликі шматочки і викласти на велике блюдо. Ложкою покласти кілька кульок білого морозива. Можна по центру страви розмістити морозиво, а по краях – фрукти, і навпаки. Прикрасити десерт за допомогою збитих вершків і фруктового сиропу. Також можна додати тертий шоколад.
  2. Десерт необхідно зберігати в морозильній камері, ставити на святковий стіл тільки перед вживанням, в іншому випадку, морозиво розтане, і десерт втратить свій вигляд.
  3. Найкраще готувати страву за одну – дві години до вживання. Дуже добре поєднується ця ідея з гарячим заварним кави. Побалуйте себе і свою сім’ю таким шедевром на Новий рік 2020.

Ніжний бісквітний рулет зі свіжою малиною і збитими вершками

Пропонуємо вам переглянути ще одну нашу ідею. Готуємо найсмачніший десерт – бісквітний рулет зі свіжою малиною, як на фото. Коли – то кому – то прийшла приголомшлива ідея приготувати не просто торт, а згорнути його в рулет. Розкриваємо всі секрети нашого рецепта.

Для приготування знадобиться:

  • 75 г просіяного борошна в / с,
  • 3 шт. яйця,
  • 1 ст. жирних вершків,
  • 75 г цукру – піску,
  • маленька баночка малинового джему,
  • 200 г свіжих ягід малини.

Спробуємо приготувати такий рулет. Все рулети готуються з бісквітного тіста, тому будемо пекти бісквіт.

Хід роботи:

  1. Збиваємо цукор і яйця.
  2. Борошно для бісквіта обов’язково просіваємо.
  3. Перемішувати бісквіт потрібно рухами зверху вниз, акуратно повертаючи миску.
  4. Духовка вже має бути включена, тому що бісквіт не любить довго чекати.
  5. Яйця трохи осіли, це нормально, не лякайтеся.
  6. Після ретельного перемішування тісто виливаємо в спеціальну форму для рулетів. Але можна використовувати простий лист, попередньо застеливши його спеціальним папером. Бісквіт для рулету повинен бути досить тонким, в іншому випадку його складно буде згортати.
  7. Розрівнюємо тісто лопаткою і не забуваємо, про те, що бісквітне тісто при нагріванні сильно піднімається.
  8. Таке тонке тісто буде випікатися всього 6 – 8 хвилин. Рекомендуємо не відходити від духовки, щоб не пропустити момент приготування. Готуємо рушник для згортання і грати для охолодження готового рулету.
  9. Поки бісквіт печеться, збиваємо вершки. Вершки повинні бути дуже жирними і охолодженими. Рулет готовий.
  10. Викладаємо бісквіт на серветку, видаляємо папір для випічки і звертаємо гарячий рулет з рушником в рулон. Ми залишаємо бісквіт остигати.
  11. Остиглий рулет акуратно розгортаємо, змащуємо бісквіт джемом. Він додасть десерту саме той смак, який потрібен.
  12. Замазуємо джемом все місця бісквіта можна мазати товстим шаром, можна тонким, враховуємо той момент, що при згортанні частина начинки може витекти.
  13. Зверху на джем кладемо збиті вершки.
  14. Товщину шару контролюємо. Хоча збитих вершків багато не буває ніколи. Кладемо свіжі ягоди малини в шаховому порядку для зручності згортання. Заморожену малину використовувати не рекомендується, тому що вона дасть багато соку і рулет потече.
  15. Звертаємо рулет за допомогою того ж рушника. Ми залишаємо рулет охолоджуватися в холодильнику на кілька годин.
  16. Добре охолоджений рулет легше буде нарізати до солодкого столу на Новий рік 2020, і крем не буде виповзати за краї. Прикрашати рулет можна на свій розсуд.

Торт «Лілія»

Подивіться на фото даного рецепта і ви зрозумієте, що такий смачний торт обов’язково має бути присутнім на вашому столі в новорічну ніч. Ідея приготування дуже проста і легко здійсненна.

Для коржів нам знадобиться:

  • 8 білків;
  • 250 г цукрової пудри;
  • 1 скл. перемелених в борошно горіхів;

Для крему потрібно:

  • 8 жовтків;
  • 1 скл. цукру;
  • 150 г масла вершкового;

Для прикрас:

  • 250 г цукрової пудри;
  • 10 г желатину;
  • 20 мл холодної води;
  • 15 г крохмалю;
  • по 10 мл соку лимона і вишневого соку;
  • шоколад;
  • 3 – 5 шт. спагетті;
  • 1/2 скл. подрібнених горіхів.

Виготовлення:

  1. Для коржів білки збити з пудрою в густу піну, перемішати з горіхами.
  2. На папері для випікання випекти 3 кола діаметром 25 см. Випікати при 150 ° С до готовності. Готові коржі остудити, папір зняти.
  3. Для крему жовтки збити з цукром і, помішуючи, довести до кипіння на водяній бані. Остудити. Масло збити. Потім, не перестаючи збивати, ввести в нього білки.
    Змастити коржі кремом, скласти торт. Бока обсипати горіхами.
  4. Для мастики набряклий желатин нагріти. З’єднати 3/4 стак. цукрової пудри, крохмаль, сік лимона, желатин, добре вимісити і прибрати на 20 хв в холодильник.
  5. Потім посипати мастику залишилася пудрою і тонко розкачати.
  6. За шаблоном вирізати пелюстки і дати застигнути.
  7. Прямо на торті зібрати пелюстки в лілії.
  8. Серединки розфарбувати вишневим соком і розтопленим шоколадом.
  9. Спагеті вмочити в шоколад – це будуть тичинки.
  10. Залишки мастики розкачати, вирізати смужки шириною 3 см, сформувати бант і викласти на торт.

Ось так просто можна приготувати смачне і гарне солодке блюдо на Новий рік 2020.

Запечена качка з апельсинами в духовці на Новий рік 2020

Бо Новий рік 2020 прийде під знаком Криси, вас просто необхідно задобрити цю тварину нашим смачним рецептом, щоб заслужити її прихильність і розташування. Дана ідея настільки легка в своєму приготуванні, що ви будете частенько їй користуватися навіть в звичайні дні.

Складові:

  • качка – 2 кг;
  • апельсини – 4 шт .;
  • імбир;
  • сік лимона і цедра;
  • мед – 2 ст. л .;
  • сіль, перець чорний – за смаком;
  • фольга.

Приготування:

  1. Качку промити і просушити паперовим рушником.
  2. Натерти сіллю і чорним перцем всередині і зовні.
  3. Змастити маринадом, до складу якого входить: сік одного апельсина, сік і цедра одного лимона, тертий імбир свіжий, мед.
  4. Загорнути тушку в фольгу і залишити так на ніч.
  5. Потім розгорнути фольгу і обкласти грудку птиці тонкими скибочками апельсина, знову закрити фольгою.
  6. Відправляємо в духовку на 1,5 години.
  7. Після закінчення часу, фольгу знімаємо, апельсини прибираємо, а качку знову ставимо в духовку на 2 години до готовності. При цьому періодично поливаємо тушку соком з дека, перевіряємо, щоб нічого не пригоріло. Готову страву викладаємо на велику тарілку і прикрашаємо часточками апельсинів печених. На Новий рік 2020 цей кулінарний шедевр буде виглядати дуже апетитно, як на фото.

Відео: приготування качки з яблуками в мультиварці

Наостанок

Ось і підійшла до свого завершення наша стаття, яка надала вам безліч недорогих і смачних страв для приготування на Новий рік 2020 для вашої родини і гостей. Сподіваємося, що наші рецепти з фото сподобалися вам і ви підібрали для себе найоригінальніші і незвичайні ідеї смачних страв. Попадете Криси і весь прийдешній рік вам буде супроводжувати удача і везіння. Зі святом вас, дорогі друзі!

Дивіться ще

Новорічні салати 2019 – рецепти і фото

Будь-яке торжество, тим більше Новий рік, важко собі уявити без всіляких салатів. Тому досвідчені господині …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *